Årskontrol af lavt stofskifte behandles forskelligt

Det er meget forskelligt, hvordan praktiserende læger behandler og kontrollerer lavt stofskifte.

Bestyrelsesmedlem i DDHL, Berit Hasselgren, er sygeplejerske hos en praktiserende læge i Nordsjælland. Her i klinikken får alle stofskiftepatienter tilbudt at få foretaget en årskontrol, hvor der er sat en halv time af til udelukkende at tale om stofskiftet.

”En årskontrol for stofskiftepatienter er vigtig af flere grunde”, siger Berit Hasselgren, der har specialiseret sig i behandling og kontrol af netop lavt stofskifte. ”Den giver både patienten og lægen et godt overblik over fysisk og psykisk helbredsstatus hos patienten, og den giver et overblik over fokusområder og forebyggende tiltag, siger hun og tilføjer:

”Sidst men ikke mindst, så giver årskontrollen den enkelte patient mulighed for at få en konsultation, hvor der er 100% fokus på stofskiftesygdommen, som kan give mange fysiske og psykiske gener, da alle celler i kroppen bliver påvirket.”

”Og ja, ved årskontrollen finder man altid patienter, som skal reguleres lidt. Det er også her, at der bliver set på, om patienten kan have et konverteringsproblem og lignende, siger sygeplejersken.

 

DDHL har fået lov at videregive skemaet, der anvendes til årskontrollen, så DDHL-medlemmer kan downloade det og evt. give det til egen læge eller sygeplejerske som inspiration. Såfremt sygeplejersken hos din praktiserende læge ikke har stor erfaring med lavt stofskifte, vil det være naturligt at lave en behandlingsplan sammen med lægen, som også følger op på kontrolskemaet og div. prøver ved en efterfølgende "status".

 

Det er i øvrigt ikke stofskiftepatienten, der skal udfylde skemaet: - Det er sygeplejersken eller lægen, der skal lave det ”opsøgende” arbejde, det er ikke patienten, der skal kæmpe sig gennem spørgsmålene, slutter Berit Hasselgren.

 

Skema til årskontrol af stofskiftepatienter (udfyldt til inspiration)

Skema til årskontrol af stofskiftepatienter (blank)

Del siden på .... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin