DDHL i medierne: Lavt stofskifte årsag til hjertesygdom

Lavtstofskifte kan være årsag til hjertesygdom. Hjertelæge udtaler, at man skal være opmærksom på selv begyndende lavt stofskifte. Læs Tina Jepsens historie om, hvordan hun ikke har haft hjerteanfald, siden kun kom på kombinationsbehandling.

"I den tid, jeg har været læge, har der aldrig været tradition for at behandle begyndende lavt stofskifte. Men inden for de seneste par år er vi begyndt at undersøge sammenhængen yderligere, og vi er i den forbindelse  blevet opmærksomme på, at der er nogle patienter, vi skal tage bedre hånd om. Det siger professor og hjertelæge Gunnar H. Gislason, der også er forskningschef for Hjerteforeningen.

Citatet kommer fra BT (1. marts 2015), har igen sætter fokus på lavt stofskifte.

I temaet om "lavtstofskifte og hjertesygdom" møder vi Tina Jepsen, som fortæller om, hvordan hun har været indlagt flere gange pga. problemer med hjertet. Efter hun er kommet på kombinationsbehandling med T4 og T3, hra hun ikke haft flere hjerteanfald. Nu håber hun bare på at kunne komme i arbejde igen.

BT har talt med Steen Bonnema fra Odense Universitets Sygehus, som udtaler, at "T3 ikke har nogen bedre effekt end placebo".

- I DDHl undrer vi os naturligvis over den udtalelse. For det første er der forskning, der viser, at en gruppe af patienter, kan have effekt af denne behandling, og for det andet nævnes kombinationsbehandling som en behandlingsmulighed i retningslinjerne fra Institut fra Rationel Farmakologi. For det tredje har Sundhedsstyrelsen udsendt en opfordring til læger om at tage andre typer medicin i brug, hvis patienter med lavt stofskifte stadig har symptomer trods behandling med den gængse medicin, Eltroxin og Euthyrox, siger formand for DDHL, Helle Sydendal.