Fokus på lavt stofskifte

 "Det er dejligt at høre, at en dansk professor i endokrinologi udtaler sig om, at det kun er fastfrosne læger, der ikke tilbyder kombinationsbehandling, siger Anne-Mette Høj, formand for DDHL.

Hun henviser til en artikel i Jyllands-Posten, der sætter fokus på lavt stofskifte, og det problem som nogle patienter med lavt stofskifte oplever - nemlig, at de ikke kommer til at føle sig raske på den traditionelle behandling med Eltroxin eller Euthyrox.

I artiklen interviewes Helle Overgaard, som er stofskiftepatient og som så mange andre har oplevet ikke at få det bedre ved standardbehandlingen for lavt stofskifte. I dag tager hun til udlandet for at få behandling, der passer til hende. "De (danske læger, red.) bliver nødt til at se os som individer og ikke en samlet masse, der bare skal have det samme præparat,« siger hun til Jyllands-Posten.

Avisen har også talt med to læger, som begge mener, at kombinationsbehandling, kan være den rette behandling for visse patienter. Lars Bo Johansen, overlæge med speciale i endokrinologi på Nordsjællands Hospital, mener, at det er godt at have flere lægemidler til rådighed, og han udtaler, at omkring 5 pct. af patienter med lavt stofskifte vil kunne få gavn thyreoid-behandling.

Professor og overlæge Jens Faber, medlem af Dansk Endokrinologisk Forening siger til Jyllandsposten, at læger allerede bruger kombinationsbehandling. Men lægen udtaler også, at han  godt klar over, at det er et problem, at ikke alle læger er åbne for denne type behandling: "Der, hvor man møder problemet, er ved lidt for fastfrosne læger, der ikke vil bruge præparaterne," Siger han til avisen.

Artiklen er bragt som en optakt til tre foreningers møde med Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg  på tirsdag.

Her vil repræsentanter fra Foreningen Stofskifte Support, Patientforeningen Danmark og Den Danske Hypothyreose Landsforening, DDHL, forsøge at råbe politikerne op, for at få fokus på, at patienter med lavt stofskifte har brug for individuel behandling.

DDHL repræsenteres af formand, Anne-Mette Høj, som i sin tale til udvalget vil fokusere på vigtigheden af "hurtig diagnosticering af lavt stofskifte" og "individuel behandling samt mulighed for behandling med såvel T3 som Thyroid udover standardbehandlingen."

Læs hele artiklen her

Del siden på .... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin