Tre patientforeninger, DDHL, Den Danske Hypothyreose, Foreningen Stofskiftesupport og Patientforeningen Danmark, havde foretræde for Sundheds- og Ældreudvalget på Christiansborg i dag.

- Vi satte fokus på mangelfuld diagnose og mangelfuld medicinsk behandling af patienter med lavt stofskifte i Danmark, og vi opfordrede udvalget til HURTIG DIAGNOSE OG INDIVIDUEL MEDICINSK BEHANDLING, siger formand for DDHL, Anne-Mette Høj, som deltog i dagens foretræde for Sundheds- og Ældreudvalget på DDHL's vegne. 

 

- Lavt stofsifte er jo relativt nemt at diagnosticere, og behandlingen er oftest ukompliceret. Dog er det vigtigt, at patienter har mulighed for at blive tilbudt såvel kombinationsbehandling med Liothyronin eller med Thyroid, hvis de tilhører den gruppe af patienter, der ikke føler sig velbehandlet på den danske standardmedicin for lavt stofskifte (Euthyrox og Eltroxin), siger formanden.

 

Derudover var budskabet til politikerne, at lavt stofskifte ovenikøbet er billigt at diagnosticere og billigt at behandle, men en belastning for samfundet hvis der ikke ændres på hvilke typer medicin, der stilles til rådighed for patienterne. 

 

- Der er samtidig en kæmpe økonomisk gevinst for samfundet i forhold til de sociale ydelser, som rigtig mange patienter modtager i form af sygedagpenge, kontanthjælp og førtidspension. Måske er det det, der kan overbevise politikerne om, at der skal ske en ændring i forhold til dem medicin, der er til rådighed for disse patienter, slutter Anne-Mette Høj.