Graviditet og lavt stofskifte

DDHL i medierne.

BT har i dag fokus på lavt stofskifte og graviditet.

Vil man være gravid, skal man i behandlng for lavt stofskifte - eller have øget medicinen - hvis TSH'en ligger over 2,5. Dette er der retningslinjer for i Danmark og flere andre lande.

Desværre er der mange unge kvinder, der oplever, at den praktiserende læge ikke starter behandling, selvom deres TSH fx ligger på fx 4. Andre oplever, at den praktiserende læge ikke øger dosen af medicin for lavt stofskifte, når de bliver gravide.

Det er en tragedie, når lægen ikke er opmærksom på disse retningslinjer, da det ubehandlede / underbehandlede lave stofskifte kan skade barnet.

Selvom der ér retningslinjer, er det desværre langt fra alle praktiserende læger, der er opmærksomme på dette. Det kan i yderste konsekvens betyde, at barnet får permanente skader og risikerer ikke at blive så intelligent, som det ellers ville være blevet.

- Det er alvorligt for både barnet og dets familie, at de skal leve med følgerne af en tilstand, der let kunne have været forhindret. Det er jo netop ikke særlig kompliceret at forebygge problemerne med at blive gravid og komplikationerne i graviditeten og de skader, der kan følge med, siger DDHLs formand, Helle Sydendal til BT.

BT har også talt med en hjerneforsker fra Roskilde Universitetshospital.

"Alle celler er afhængige af at få tilført stofskiftehormoner for at kunne producere energi og specielt i voksealderen. Hvis ikke de får nok af de hormoner, så mister man hjernefunktion, der ikke kan genoprettes. Selv voksne individer, der ikke er i behandling, vil blive påvirket, siger hjerneforskeren, Troels W. Kjær.

Del siden på .... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin