Lavt stofskifte BT

I dagens weekendtillæg i BT, 180 grader, kan man læse et interview med DDHL's pressechef, Helle Sydendal, om lavt stofskifte.

Hun fortæller historien om, hvordan sundhedsvæsenet svigtede hende. Først gik hun i årevis uden en diagnose - og uden behandling for lavt stofskifte. Da hun endelig fik diagnosen og kom i behandling med standardmedicinen, fik hun det ikke spor bedre. Derefter skulle hun kæmpe en lang kamp for at få en anden type medicin end standardmedicinen.

"Helle Sydendals historie er et godt eksempel på de problemer, som mange af vores medlemmer med lavt stofskifte oplever," siger Anne-Mette Høj, formand i DDHL, og fortsætter:

"I DDHL arbejder vi netop for, at patienter med lavt stofskifte skal have en hurtig diagnose. Derved kan man undgå at nogle bliver sygemeldt og mister livskvalitet. Derudover er det også vigtigt, at der er fokus på, at den gruppe af patienter med lavt stofskifte, ikke får det godt på standardbehanlingen. De må ikke lades i stikken. De skal tilbydes andre typer medicin.

- Det kan være en uoverskuelig opgave for disse patienter, at skulle kæmpe og argumentere for at afprøve andre typer medicin end Eltroxin og Euthyrox. De er jo syge og har ikke meget overskud. Derfor bør kombinationsbehandling - med Liothyronin eller Thyroid - være noget, som lægerne tilbyder, hvis patienten ikke oplever at få det godt på standardmedicinen, fastslår Anne-Mette Høj.

- Det vil ikke kun gavne de mennesker, som oplever, at de ikke bliver raske på standardmedicinene. Det vil også gavne samfundsøkonomien i Danmark, for symptomer på lavt stofskifte kan være årsag til, at folk ikke kan blive på arbejdsmarkedet, slutter formanden og henviser til et studie, der viser, at man har dobbelt så stor risiko for at ryge ud af arbejdsmarkedet, hvis man har lavt stofskifte.

Del siden på .... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin