Retten har talt - en million i erstatning til kvinde med lavt stofskifte

Kvinde med lavt stofskifte får nu erstatning på en million. Hun kunne ikke arbejde på grund af sin sygdom, men hun fik tidligere afslag på såvel førtidspension som sygedagpenge.

I 2004 blev en kvinde fra Randers syg af hjerteproblemer og lavt stofskfite. I 2006 indstillede kvindens sagsbehandler hende til førtidspension  Det blev i midlertid afvist af kommunen, som i stedet bad den syge kvinde om at tabe sig, da hun havde taget over 35 kg på.

Først i 2012 fik kvinden tilkendt førtidspension

Først i 2012 fik kvinden tilkendt førtidspension. Hendes helbredsmæssige tilstand ikke havde ændret sig siden 2006, og retten har nu fastslået, at kvinden burde have modtaget førtidspension fem år tidligere. I denne periode har hun måtte leve for lånte penge, da hun ikke har været i stand til at arbejde. Men nu har kvinden rettens ord på, at Randers Kommune skal efterbebetale førtidspensionen. Det har nu beløbet sig til en million kroner.

Kvindens advokat, Bjarne Overmark, udtaler til TV2, at han er meget tilfreds med dommen, og han siger desuden: - Hvis man har ondt i kroppen, når man bevæger sig, så er det jo klart, at man holder op med det.

Også formand for DDHL, Anne-Mette Høj, er meget tilfreds med, at landsretten er gået imod Randers Kommune og byrettens afgørelse, da det kan have en principiel betydning, at syge mennesker ikke bare kan få besked på at tabe sig af kommunen.

- Hele denne sag giver et godt billede af, hvor invaliderende virkning lavt stofskifte kan have på det enkelte menneske, og på den manglende forståelse for sygdommen, man ofte møder fra andre mennesker og fra samfundet, siger formand for DDHL, Anne-Mette Høj.

- Som formand for DDHL er jeg meget glad for, at denne kvinde modtager en erstatning. Men det ville have være bedre, hvis der havde været fokus på hendes sygdom lagt tidligere. Det er ikke i orden, at lavt stofskifte ikke anerkendes som en sygdom, der kan have voldsomme konsekvenser, siger Anne Mette Høj.

Læs mere her:
nyhederne tv2

Del siden på .... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin